Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Diyarbakır Babaganuç Yemeği üretiminde; Patlıcan ve tereyağı kullanılır. Hevsel Bahçelerinde yetişen patlıcan ve kıl
keçisi sütünden elde edilen tereyağı kullanılır.
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ve yeşilbiber közlenmiş ateşte her tarafı aynı derecede olacak şekilde közlenir. Közlenen patlıcanların
kabukları soyulur, suyu süzülür, yeşilbiberler soyulur ve sarımsakla birlikte ve tahta tokmakla dövülür. Bir tavada
tereyağı kızdırılıp yumurtalar kırılır ve omlet şeklinde pişirilirken parçalanmaya başlanır ve içine dövülmüş patlıcan,
sarımsaklı biber ve tuz eklenerek karıştırılmaya başlanır. Babaganuç pişince tabağa konur ve tavada kalan tereyağı
üzerine dökülerek sıcak olarak servis edilmesi ve tüketilmesi tavsiye edilir.