Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Diyarbakır Gebol Yemeği; yarma buğday, kurut, tereyağı, sarımsak ile kurutulmuş yarpuz veya kuru nane kullanılarak
üretilen yemektir.
Hazırlanışı:
Yarma buğday suda pişirilerek bulamaç kıvamına getirilir. Kurut, bir gün önceden ılık suda bekletilerek çözülmesi
sağlanır. Karışım daha sonra bir tencerede sürekli karıştırılarak kaynatılır ve yoğun kıvamlı bir hale getirilir. İçine
dövülmüş sarımsak eklenip 5 dakika daha kaynatılır. Yarma buğday ile hazırlanan bulamaç, ortası çukur olacak
şekilde servis tabağına konur. Kurutlu karışım çukurun içine konur ve üzerine, tereyağında kızdırılmış kurutulmuş
yarpuz (veya nane) dökülür.