Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Diyarbakır Perdeli Ciğer Kebabı; kuzu ciğeri, kuzu kuyruk yağı, karın iç yağı, kırmızı toz biber, tuz, kurutulmuş kekik,
kişniş ve dövülmüş sumak kullanılarak üretilen kebaptır.
Hazırlanışı:
Diyarbakır Perdeli Ciğer Kebabı için sırasıyla 1 ciğer, 1 kuyruk yağı, 2 ciğer parçası, 1 kuyruk yağı ve 1 ciğer olacak
şekilde şişlere dizilir. Baharatlar, bileşenler şişlere geçirildikten sonra serpilir. Karın iç zarı perde gibi açılarak içi tuz
ve kırmızı toz biber ile baharatlanır. Çok az pişen ciğer şişleri ateşten alınarak karın iç zarından elde edilen perdenin
üzerine bırakılarak perdenin ciğer şişlerine sarılması sağlanır. Karın iç zarından elde edilen perdenin açılmaması
için son bölüm şişlere batırılarak açılması engellenir ve tekrar ateşe bırakılarak ikinci pişme evresi gerçekleştirilir.