Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Köftelik ince bulgur; Diyarbakır yöresinde yetiştirilen durum buğdaylarından elde edilen köftelik ince bulgur,et,biber
salçası ve sade yağ kullanılır.
Hazırlanışı:
Dış malzemeler ıslatılıp baharatlar eklenerek iyice yoğurulur. Ayrı bir tavada ince kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra sadeyağ ve ince doğranmış soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Biber salçası, baharatlar
ve tuz eklenerek, karıştırılır. Karışıma ince kıyılmış maydanoz eklenerek, karışım ateşten alınır ve soğuması beklenir.
Ustalık gerektiren yapım aşamasında, eller ıslatılarak dış malzemeden ceviz büyüklüğünde bir parça alınır. Avuç
içerisinde başparmak ara ara tuzlu suya batırılarak devamlı içerisinde olacak şekilde yuvarlanarak iç harç hazırlanan
yuvaya yerleştirilir. Dış harcın üst tarafı düz bir şekilde kapatılarak, alt tarafı yuvarlak, üst tarafına doğru düz olan
kendine has şekli verilir. Tuzlu ve az limonlu suda haşlanır. Köfte taneleri suyun üzerine çıkmaya başladığında piştiği
belli olur ve sudan çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir ve sıcak olarak servis edilir.