Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Kenger; özellikle Diyarbakır yöresinin yüksek rakımlarında yetişen, bahar aylarında toplanıp tüketilebilen, dondurularak veya salamura yapılarak saklanabilen bir bitkidir.
Hazırlanışı:
Kenger temizlenir, yıkanır ve iri doğranır. Kararması için unda bekletilir. Un terbiyesinden çıkarılan kengerlere doğranmış soğanlar eklenerek tencerede kızartılmaya başlanır. Kızarmaya başlayan kengerlere un ve yağ eklenerek
kızartılmaya devam edilir. Kızarmış olan kengerlere su eklenerek pişirilmeye devam edilir. Kengerler suyunu çekince
ateşten alınır. Pişmiş olan kengerler soğumaya bırakılır. Soğumuş olan kengerlere sarımsaklı süzme yoğurt eklenerek karıştırılır ve soğuk servis edilir