Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Diyarbakır bölge yöresinde yetiştirilen sumak, karakaş ırkı koyundan kuzu etlerinde elde edilen et, karacadağ pirinci
ve taze/kuru reyhan kullanılmaktadır.
Hazırlanışı:
Sumaklar demlenmesi için sıcak suda bekletilir. İç harç malzemeleri karıştırılarak sıcak suda yumuşatılan biber ve
patlıcan kurularının içerisine yerleştirilir. Kuru dolma pişerken iç harcın dışarı taşmaması için bir biber kurusu ve
bir patlıcan kurusunun ağzı birleştirilerek yatay şekilde tencereye dizilir. Tencereye yatay şekilde yerleştirilen biber
ve patlıcan kurularının üzerine, sıcak suda demlenen sumak suyu süzülerek aktarılır ve üzerini geçecek kadar su
eklenerek, ağır ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirilir.