Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Diyarbakır Meyir Çorbası üretiminde; yoğurt, durum buğdayı, nohut, su, yarpuz ve tuz kullanılır.
Hazırlanışı:
Öncelikle durum buğdayı yıkanır ve ıslatılır. Yumurta bir tencerenin içine kırılıp çırpılır. Üzerine yoğurt eklenerek
çırpılır. Daha sonra üzerine su ilave edilerek iyice çırpılmaya devam edilir. Oluşan karışıma ıslatılmış ve yumuşak
hale gelen durum buğdayı eklenerek ocağa konulur ve kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Kaynayan yemeğe
tuz eklenir. Pişmesine yakın taze veya kurutulmuş yarpuz eklenir. Yarpuz ile birlikte pişmesi sağlanarak yarpuzun
aromasının yemeğe geçmesi sağlanır. Piştikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek ve isteğe bağlı nane ve /
veya maydanoz ile süslenerek servisi yapılır.