Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Diyarbakır Nardan Aşı; nar, ince kısırlık bulgur (simin dirik), ceviz içi, kuru soğan, domates salçası, nohut ve yağsız
dana eti kullanılarak yapılan yemektir.
Hazırlanışı:
Kıyma, bulgur, reyhan, karabiber, pul biber, tuz ve rendelenmiş 1 adet kuru soğan karıştırılıp 10 dakika yoğurulur.
10 dakika dinlendirildikten sonra tekrar yoğrulup küçük misketler halinde yuvarlanır. Kavrulduktan sonra önce salça
eklenip karıştırılır, daha sonra da sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan karışıma nar ekşisi
ve bulgur köfteleri eklenir. Bulgur köfteleri 10 dakika piştikten sonra haşlanmış nohut ve ceviz ilave edilir ve 20
dakika daha kaynamaya bırakılır.