Ayvalı Kavurma Diyarbakır yöresel lezzetleri denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biridir. Özellikle ayva ile yapılıyor olması insanların çok daha dikkatini çekmesine neden olur.
Ayvalı kavurma hazırlanırken mutlaka kuzu eti tercih edilir. Kuşbaşı olarak doğranan kuzu eti dilim dilim ayvalar ile birlikte hazırlanır. Etin yumuşak lezzeti, ayvanın piştiğinde yaydığı koku ve kavurmaya kattığı tadın harika bir birleşimini deneyimleyeceksiniz. Ayvalı kavurmanın meşhur ustalarından Diyarbakır usulü deneyimlemek için Diyarbakır sokaklarında hizmet veren restoranlara gidebilirsiniz. Daha önce denemediğiniz, meyve ile etin uyumunu fark edeceğiniz oldukça yöresel bir lezzettir.
Kavurma ülke kültürümüzde de en çok tercih edilen yemekler arasındadır. Kişilere bıraktığı tat ile birlikte lezzetli olması da yine çok fazla tercih edilmesinin sebebidir. Diyarbakır’a gelerek yemek kültüründen yararlanmak isteyen kişilerin de mutlaka Ayvalı kavurmayı denemesinde yarar vardır. Çeşitli lokanta ve restoranlarda yapılan ve sıcak biçimde sunulan ayvalı kavurma tarifini de alarak evlerinizde deneyimleyebilirsiniz.