Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Diyarbakır Kibe Mumbar; kuzu işkembe, kuzu mumbar, kuzu eti, sadeyağ, Karacadağ Pirinci, kuru soğan, biber
salçası, pul biber, karabiber ve kuru nane kullanılarak üretilen yemektir.
Hazırlanışı:
Bıçakla doğranmış yağlı kuzu eti, Karacadağ Pirinci, küçük doğranmış kuru soğan, salça ve baharatlar karıştırılır.
Mumbarın yağı az ise yağ ilave edilir.Mumbarlar; su ile iyice yıkanır, üzerindeki fazla yağlar alınıp tekrar su ile yıkandıktan sonra iç kısmı dışarıya doğru çevrilir. Kaya tuzuyla ovulur, iyice yıkanıp tekrar ters çevrilir. Doldurulmuş
kibeler, kaynamakta olan suda 10 dakika kadar pişirildikten sonra doldurulmuş mumbarlar eklenerek 2 saat kadar
pişirilir