Yapımında kullanılan ayırt edici malzemeler;
Et suyu karışımı; unun kavrulduktan sonra üzerine sadeyağ, et suyu ve limon suyuyla çırpılmış yumurta eklenip
kaynatılmasıyla hazırlanır.
Hazırlanışı:
Un, yumurta, tuz ve su, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Un ile açılır ve kare şeklinde kesilir.
Kıymaya tuz ve karabiber eklenerek iç harç hazırlanır. İç harç kare şeklinde kesilmiş olan yufkaların dörtte birinin
bir parçanın ortasına gelecek şekilde yerleştirilir. Ardından iç harç bırakılan yufkanın önce diğer dörtte biri üzerine
kapatılır sonra diğer kalan kısımlar kapatıldığında kulağa benzer bir şekil alır. Kapatılan ve kulak şekline benzer hale
gelen yufkalar derin bir tencerede kızdırılan yağda sürekli karıştırılarak kızartılır. Başka bir tencerede un, pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Daha sonra bu karışım, kaynamakta olan et suyuna eklenir ve karışım kaynatılır